Uitschakelen van DUALSHOCK 4 lightbar geen optie

Shuhei Yoshida, Sony PlayStation ’s big chief, staat erom bekend een erg actieve twitteraar te zijn en als iemand een vraag heeft over Playstation neemt hij altijd wel de tijd om even terug te reageren. Toen hij gisteren de vraag kreeg of de lightbar van de DS4 uitgeschakeld kon worden via een update om zo accu te besparen, tweette Yoshida kort: nee.

image

De DUALSHOCK 4 controller kampt met een aantal problemen, zo laten de rubber van de analoge sticks bij sommige gebruikers los en is de accuduur volgens meerdere bijna gehalveerd in vergelijking met de DUALSHOCK 3. Er zijn al third party accessoire ontwikkelaars bezig om een klikbare batterypack te maken, Nyko komt bijvoorbeeld met de DUALSHOCK 4 Powerpack ergens in de lente dit jaar.

Shuhei Yoshida kreeg de vraag toegeworpen nadat hij een tweet over de Tearaway Soundtrack had gemaakt via zijn twitter. Dus hoewel totaal irrelevant op zijn tweet was hij toch bereid een antwoord te geven op de vraag: “Hi. Will a future update disable the DS4 lightbar for games that don’t use the light? Save some battery & charging :)” Shuhei Yoshida’s antwoord was simpelweg: No! Toen erop door werd gegaan gaf Yoshida aan dat de LEDs simpelweg niet zoveel stroom van de accu gebruiken, dus de besparing zou nihil zijn.

Op Neogaf zijn er test gedaan op het effect van de leds op de DUALSHOCK 4 accu. En blijkt het toch iets meer stroom te trekken dan men verwacht. Het is afwachten wat Sony verder gaat doen met betrekking tot de accu’s,  wij verwachten weinig, misschien komen ze inneen later stadium wel zelf met een officiële DUALSHOCK 4 battery pack, maar dat geef ik weinig kans.

Wij zelf hebben de problemen nog niet gehad, de stick zijn (tot nu) nog intact en de batterij wordt steeds opgeladen via de officiële PlayStation DUALSHOCK 4 charge dock, waardoor wij altijd met een volle controller aan de slag kunnen. Hoe zit het met jullie? Hebben jullie problemen met de DS4?