Hands-on Dualshock 4

Sony zet de dualshock3 aan de kant en komt speciaal voor de PlayStation 4 met een nieuwe versie van deze geweldige controller, namelijk de Dualshock4, maar is dit daadwerkelijk een verbetering of slaat Sony de plank compleet mis.

image

THE LOOKS

De dualshock4 is iets groter dan zijn voorganger maar verder lijken er op het eerste gezicht geen reusachtige veranderingen te zijn in het ontwerp, maar vergis je niet.

image

De nieuwe Dualshock4 bezit namelijk over een option button (start en select-knoppen zijn weg), een Share button, klikbare touchpad, een “move” lightbar aan de voorkant, een stereo headphone jack, mono built-in speaker, gecurvede triggers en een subtiele inkeping op de analoge sticks. Ook heeft het spiegelgladde plastic van de Dualshock3 ruimte moeten maken voor een antislipcoating.

THE FEELS.

Zodra je de Dualshock4 in je handen neemt, krijg je twee tegenstrijdige gevoelens over je heen. Aan de ene kant voelt het oud en vertrouwd, bijna nostalgisch. Aan de andere kant voelt het vernieuwend, Dit enkel door de kleine tweaks en de nieuwe gimmicks.

image

De extra grip die de inkepingen op de nieuwe analoge sticks geven, zorgen ervoor dat je erg gecontroleerd kunt voortbewegen en nog doelgerichter kunt richten, accelereren etc, waar de curved triggers ervoor zorgen dat je geen angst hoeft te hebben dat tijdens cruciale momenten je vingers van de triggers glippen.

De touchpad, lightbar en mono speakertje zijn in mijn ogen gimmicks waarvan de meerwaarde nog moet blijken, al zou de touchpad bijvoorbeeld met scrollen door maps of door internetpagina’s best handig kunnen zijn.

CONCLUSIE

Tijdens mijn hands-on met de Dualshock4 was ik erg aangenaam verrast, want hoewel het erg vertrouwd voelde zorgden de tweaks ervoor dat Sony van een zeer goed product, nog veel beter hebben weten te maken.

Maakt deze controller je nu gelijk een betere gamer? Nou, je zou ja kunnen zeggen, helaas is dit ook zo voor je mede-gamers dus blijft het een kwestie van skills.

Maar 1 ding is zeker, de Dualshock4 zal samen met de PlayStation 4 voor vele lange intens genietende gamesessies zorgen