De eerste Europese universiteiten melden zich aan voor PS4 ontwikkelingskits

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft aangekondigd dat de eerste Europese universiteiten zich al hebben ingeschreven voor het PlayStationFirst licentieprogramma voor PlayStation®4 ontwikkelingskits.

image

Bij de universiteiten worden al geruime tijd games ontwikkeld voor het PlayStation-platform en zullen nu dus ook via het PlayStationFirst licentieprogramma aan de slag kunnen met de PlayStation®4 ontwikkelingskits.

Onder deze universiteiten zitten Birmingham City University – Gamer Camp, Sheffield Hallam University, University of Abertay Dundee, NHTV Breda in Nederland en Playground Squad in Zweden en die zullen dus de PS4 als educatieve instrument gebruiken voor hun game-curriculum.

“De PS4™ ontwikkelingskits vormen het jongste initiatief van PlayStationFirst, dat samenwerking met universiteiten stimuleert om zo de volgende generatie ontwikkelaars voor PlayStation® op te leiden. Dit past binnen het algemene doel van Sony Computer Entertainment om ontwikkelaars en bestaande studio’s te ondersteunen.”

Op dit moment wordt er via PlayStationFirst gevraagd naar interesse voor ontwikkeling van PS Vita games, omdat de PS Vita sterk geïntegreerd is met de PlayStation 4 kunnen hieruit creatieve en innoverende ideeën gerealiseerd worden.