Contrast PS4 Review

Toen bekend werd dat de PS4 exclusive Driveclub een release als launchgame niet zou halen, kregen we al snel een  andere game als freebie. Deze gratis game die je als PS Plus member mocht downloaden was de indie game Contrast. Maar een indie game en dan nog gratis ook, dat kan toch geen goed spel zijn, of toch wel? Lees onze Contrast review en je weet het.

image

Het verhaal

In Contrast gaat het om een klein meisje genaamd Didi, welke samen met haar verzonnen vriendinnetje Dawn probeert om haar gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen. Haar vader probeert Didi’s moeder weer terug te krijgen en Didi is vastbesloten om hem in zijn missie te helpen, echter zit papa in de problemen, grote problemen.

image

De graphics
Het 2D/3D wereld van Contrast is mooi gemaakt, de sfeer van de 1920-er jaren zit er goed in. Hoewel je Didi en Dawn gewoon als personen ziet, zie je de ‘echte personen’ enkel als schaduw. De cartoony uiterlijk zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar het komt de sfeer ten goede.

Gameplay
Als Dawn heb je de mogelijkheid om als schaduw in je omgeving op te gaan en zo over de schaduwen te bewegen. De puzzels bestaan vooral uit het manipuleren van licht zodat Dawn de kans krijgt om via de schaduwen een weg vrij te maken voor Didi of om een verhaal te unlocken door het verplaatsen van het licht.

Helaas blijken er wel een paar foutjes in Contrast te zitten waardoor je wel eens vast kan komen te zitten en er niets anders op zit dan het herstarten van het spel.

image

Ons oordeel

Contrast is een vermakelijke game, de jaren twintig worden goed weer gegeven en het muziek en de cartoony uiterlijk komt Contrast ten goede.

De echter is Contrast niet zonder fouten. Het kan voorkomen dat je ergens vast komt te zitten waardoor je de game zal moeten herstarten.

Het kan ook zo zijn dat de jaren 20 sfeer je totaal niet bevalt, Of het feit dat het verhaal door schaduwen wordt verteld. Ben je een liefhebber van realisme en wil je uitdagende en spannende gameplay, dan is Contrast niets voor jou.

Wil je gewoon een leuke vermakelijke game om de tijd te vervullen tot de volgende vette PS4 game eraan komt in het eerste kwartaal van het jaar, dan is Contrast wellicht jouw soort spel.

6,5/10

PS. Vanaf 7 januari 2014 verlaat Contrast de PS Plus Instant Game Collection, dus ik raad je aan deze alvast te downloaden nu het als Plus member nog gratis kan.

Ook als je nog geen PlayStation 4 hebt kun je de game via de website “aanschaffen” als Plus member waardoor je deze later kunt installeren.